413428901_1465524721028323_4028192013888

Millihaassa oli eilen hevosten hampaiden huoltopäivä. Tämä kuva ei tosin ole eiliseltä vaan äskettäisten kovempien pakkasten ajoilta.
Meillä käy eläinlääkäri keväisin ja syksyisin tarkastamassa ja raspaamassa hevosten hampaista terävät piikit pois, näin suut pysyvät kunnossa helpommalla hoidolla ja päästään nopeasti kiinni mahdollisesti alkaviin ongelmiin. Raspaus tehdään pienessä rauhoituksessa ja koska hampaita ei tarvitse hoitaa niin paljon kerralla tiheän raspausvälin takia, hevoset suhtautuvat hoitoon rauhallisesti.
Tänä vuonna raspausta aikaistettiin hieman aiemmista vuosista, Raisan yskän takia. Raisa yski ajoittain jonkin verran ja tietenkin lääkärin saapuessa ei ollut yskinyt moneen päivään! Kuuntelusta ei löytynyt mitään erikoista, mutta lääkäri kuitenkin määräsi lääkettä tarpeen mukaan otettavaksi. Toki tilannetta seurataan jatkossakin. Koska yskiminen tapahtuu yleensä tallissa, tuumattiin, että Raisa olisi herkistynyt pölylle. Hevostallissahan aina pölyää jonkin verran. Meillä käytetään kuivikkeena kasteltavaa puupellettiä, joka kasteltuna turpoaa ja tuoksuu ihanalta ja sitä voi myös kostuttaa hieman lisää Raisan karsinassa pölyn sitomiseksi. ja lisäksi olen talven aikana kastellut Raisan heinät. Tavallinen kastelukannu onkin siihen tarkoitukseen kätevä!
Muutoin Raisa on oma reipas itsensä, se tulee höristen vastaan tarhassa ja lähtee mielellään mukaan.
Jos ei ole tarvetta aiemmin, eläinlääkäriä pyydetään Millihakaan seuraavan kerran syyskuussa hampaiden hoidon ja vuosittaisten rokotusten merkeissä.