Muutimme Tornion Aapajoelle toukokuussa 2014, vihdoinkin saimme hevoset omaan pihaan! Heinäkuussa saimme Anton-poninkin kotiin, se oli kolme vuotta Kummun tilalla ratsastuskoulussa. Suuret kiitokset ja terveiset Viininjärvellle! Kesä täällä Aapajoella meni leppoisasti uuteen paikkaan totutellen ja hevoset pääsivät laiduntamaan omalla kotipellolla. Niiden puuhia olikin mukava seurata ihanassa auringonpaisteessa. 

Marraskuussa talliin saapui vuokrapaikalle Nino, Norjan kylmäverinen ruuna. Senjorita sopeutti Ninon nopeasti laumaan - olikin mielenkiintoista seurata, miten erilailla kukin hevonen suhtautui uuteen tulokkaaseen. Karismaattinen Nino otti lauman johtajuuden ja onkin reilu johtaja. 

Nyt laumassa on neljä hevosta; Argon, Senjorita, Anton ja Nino. Ne ovat kaikki kilttejä ja rauhallisia hoitaa, niillä voi ratsastaa, ajaa sekä niiden kanssa voi puuhastella erilaisia asioita. Vain mielikuvitus on rajana. Ne ovat mielellään ihmisen kanssa ja sopivat myös lapsille! 

Itse olen kovasti innostunut lännenratsastuksesta ja käyn ratsastamassa Huminalehdossa Johannan opissa. Olen opettanut tätä tyyliä myös omille hevosilleni ja huomannut, miten hienosti ja nopeasti hevoset oppivat ja toimivat. Myös Argon, 17-vuotias, toimii tällä ratsastustyylillä todella hienosti! Hankin kokeeksi myös kuolaimettomat suitset -  lännenratsastuspuolelta - ja totesin, että ne toimivat jopa paremmin kuin perinteiset, myös maastossa! Eikä heiluvat pitkät ohjat etujaloissa häiritse yhtäkään hevosta. Meillä onkin ollut huippuhienoja ratsastushetkiä sekä kentällä että lumisessa maastossa!