Lada on maailman kiltein ja nöyrin eestinhevostamma, ikää sillä on 18 vuotta. Se on kaikkien suosikki ja hidas askelissaan - kun toinen hevonen on kiertänyt kentän kokonaan, Lada on vasta puolessavälissä. Ratsastettaessa Lada on herkkä kaikilla tavoilla,- istunnalle, avuille ja äänelle - mikä on miellyttävää mutta välillä haastavaakin.
Aikaisemmin Lada ei kertonut mielipidettään mistään, se vain seisoi ja antoi kaiken tapahtua. Yritin saada sen ajatuksia esille kaikin tavoin ja olinkin tosi iloinen kun se ensimmäisen kerran kieltäytyi satulasta; se käänsi hieman päätään poispäin satulaa näytettäessä! ❤ Kiitin sitä ja vein satulan pois. Tämän jälkeen se on kertonut hyvin mitä se haluaa, myös loimen suhteen. Yleensä se ei loimea halua, se kääntää päätään jo reippaasti pois ja nykyään se saattaa myös poistua paikalta varusteita esiteltäessä.
Ladan kanssa on mukava käydä kävelylenkeillä, se kävelee vieressä kiltisti, ei vedä eikä kiirehdi. Samoin pyörälenkit onnistuvat sen kanssa hyvin ja Lada on niin maastovarma kuin hevonen nyt voi olla.
Laumassa Lada komentaa ja etenkin Maska saa oman osansa Ladan määräyksistä. Lada huolehtii muista lauman jäsenistä ja tulee myös ihmiselle apuun vaikkapa toisen hevosen loimittamisessa tarhassa tai kentällä selkäännousussa. Se tulee paikalle ja rauhoittaa jännittyneen hevoskaverinsa vain seisomalla sopivan välimatkan päässä.
Ladaa kultaisempaa hevosta saa hakea ❤