Viime viikonloppu kului mukavissa merkeissä ratsastuspilateksen parissa. Olen aikaisemmin osallistunut ratsastuspilatekseen Senjoritan kanssa Aira Toivolan pitämille tunneille Iissä ja Haukiputaalla. Nyt Huminalehdon ratsastajat järjestivät kahden päivän treenit Karungissa Leena Kauppi-Takkulan vetämänä.

Lauantaipäivänä olimme Karungin urheilutalolla venyttelemässä matolla. Liikkeiden aikana mietimme jokainen omaa kehoamme ja venytykset kohdistettiin sille jäykemmälle, kireämmälle puolelle. Hengityksellä tehostettiin liikkeiden vaikutusta. Useamman tunnin harjoittelun ja venyttelyn tuloksena olikin ihana, rentoutunut olo. 

Illalla Karungin kylätalolla oli vielä vuorossa Leenan mielenkiintoinen luento, joka herätti laajaa keskustelua.Luennolla paneuduttiin sekä ihmisen että hevosen lihaksiin, istuntaan ja sen vaikutukseen hevosessa. Mukana oli toistakymmentä ratsastajaa jolloin kuuli erilaisia ajatuksia ja kokemuksia hevosista ja ratsastuksesta. Nautimme myös erittäin hyvää ruokaa luennon lomassa.

Sunnuntaina siirryimme elävään elämään eli ratsaille. Osallistuin Anton-ponin kanssa, joka toimii rauhallisesti uudessa paikassa ja tilanteessa. Lastaaminen traileriin tapahtui Kari Vepsän tyyliin lähettämällä ja muutaman minuutin kestänyt matka Huminalehtoon sujui hyvin.

Ennen selkään nousua Leena katsoi jokaisen hevosen liikkeet ilman ratsastajaa ja totesi Antonin takajalkojen tarvitsevan venyttelyä. Takajaloissa näkyi liikkessä hieman kireyttä. Satulassa istuessani Leena opetti kädestä pitäen rentoa asentoa alkaen päästä, siirtyen keskivartalon kautta lonkkiin ja jalkojen asentoon. Lapaluut taskuun ja korsetti haltuun - tätä istuntaa harjoittelimme käynnissä ja täytyy sanoa, miten helpolta ja rennolta istunta tuntui ja Anton liikkui rennosti. 

Kerrassaan mielenkiintoinen viikonloppu mukavien ihmisten parissa - tästä jatketaan harjoittelemalla opetettuja asioita ja uutta kurssia odottamalla.

Paljon kuvia tapahtumasta on Huminalehdon nettisivuilla, www.huminalehto.com sekä Facebookissa.