Siivoilin tallissa aamulla ja laitoin täydet kottikärryt oven eteen esteeksi, jotta saan työrauhan ja voin lakaista käytävän. Sonia tuli siihen katselemaan ja huusin sille: Room service, odota hetki! No, Sonia oli kuitenkin sitä mieltä, että se voisi tulla kaveriksi siivoamaan ja yritti sisälle sillä seurauksella että kärryt kaatuivat kauhealla ryminällä. OHO, huutelin ja siinä me sitten ihmeteltiin asiaa. Sisälle Sonja ei sitten kuitenkaan halunnutkaan tulla.
Viime viikolla laitoin tallin siivouksen ajaksi oven eteen puutarhakalusteen penkin (se näkyy toisessa kuvassa kaatuneen kottikärryn takana) ja kuvittelin, ettei siitä pääse kukaan talliin. En muistanut ollenkaan, että hevoset osaavat hypätä 🤣ja Raisa hyppäsi penkin yli talliin.
Tällä hetkellä hevoset ovat irti pihalla hoitaen ns. nurmikkoa ja tämä tällä tavalla yhdessä hevosten kanssa eläminen on erittäin mieltä ylentävää ja rikastuttavaa ja tuo elämään hauskoja hetkiä. Hevoset ovat uteliaita eläimiä ja kun pihalla touhuaa, ne tulevat siihen seuraksi. Jos istun keinussa, ne käyvät moikkaamassa ja pyytämässä rapsutuksia.
Heppailijoitten tullessa laitan toki hevoset talliin karsinoihinsa, jotta kaikilla on turvallista ja mukavaa.