Raija osallistuu Maiccu Kostiaisen eläinkommunikoinnin Mestarikurssille, joka kestää huhtikuuhun asti. Siinä opetellaan kommunikoimaan eläinten kanssa. Tämä kommunikointikyky on jokaisella, se pitää vain aktivoida käyttöön. Eläimet ymmärtävät todella paljon, pitää olla tarkkana, mitä heidän kuulten puhuu. Itse juttelen tallissa ja muuallakin vain positiivisia asioita eläimistä, en arvostele, en hauku enkä puutu millään tavalla heidän olemukseensa. He aivan taatusti ymmärtävät, jos sanot heitä vaikkapa lihaviksi.

Kommuniointi on mm. intuitiivista kuulemista, mielikuvia, ääniä, makuja, tuoksuja, eläimen kivun tuntemista omassa kehossa, mielikuvia ja mielikuvitusta.

Innostuin vuorovaikutuksesta Katariina Kaartinen Alongin/Coaching with Connection kurssin jälkeen. Tämä kurssi pidettiin Muuramessa ja mukana oli Maicun Mestarikurssille menijöitä. Katariinan kurssilla opin perusteet eläinkommunikaatiolle ja ilmottauduin heti Maiccu Kostiaisen peruskurssille. Peruskurssilta valmistuin joulukuussa 2018. Nyt tammikuussa alkanut Mestarikurssi syventää tietoja ja taitoja myös kommunikointiin edesmenneitten eläinten sekä villieläinten kanssa. Lemmikkieläimen kanssa kommunikointiin pitää aina olla eläimen omistajan lupa, mistä yksi tallini hevonen muistuttikin. Kysyin aamulla kuulumisia ja tämä vastasi: sinulla ei ole lupaa puhua kanssani! 

Kommunikointiin liittyy paljon hauskoja mutta myös liikuttavia hetkiä.

Mindfulness hevosen kanssa -verkkokurssi alkaa helmikuussa ja kestää kuukauden verran. Kurssilla pysähdytään hetkeen hevosen kanssa opetuksen ja harjoitteiden kera ja mikä parasta, kurssin vetäjä on myös opiskellut eläinkommunikointia!