Syksy on alkanut Millihaassa vilkkaasti. Karsinapaikat ovat täynnä, joten mukavaa työntekoa riittää tallitöidenkin osalta. Mikään ei rentouta niin paljon kuin karsinoiden siivous! Mieli lepää ja puhdasta tulee. Kuivike on muuttunut Stallpellettiin, joka on puupellettiä. Se ei pölyä ja on myös helppo käsitellä 14 kg:n säkeissä. Säkkimuovin voi kierrättää. Pelletti kastellaan lämpimällä vedellä ja se turpoaa todella paljon, imukyky on mahtava. Tallissa on miellyttävä puun tuoksu. 

Ratsastustunteja on ollut syksyn aikana runsaasti, kenttäkin on ollut hyvässä kunnossa myös yöpakkasten jälkeen. Hevoset ovat toimineet tunneilla hienosti ja ratsastajat edistyvät jatkuvasti.

Pikkuponeille, Tytölle ja Tähdelle, on vaihtunut jo talvikarva ja ne ovatkin mukavan pörröisiä. Eläinlääkäri on käynyt tekemässä niille terveystarkastuksen ja molemmat ponit voivat hienosti.

Antonin hampaita raspattiin kaksi viikkoa sitten ja eläinlääkärin ohjeen mukaan seuraava raspaus tapahtuu klinikalla, missä tarkistetaan hampaat ja suun kunto sekä määritellään raspausväli. Antonia ratsastetaan tällä hetkellä vain kuolaimettomilla suitsilla ja suuta huuhdellaan vedellä joka aamu. Antonille kasvaa hammaspiikki vastinhampaan puuttuessa ja tämä vaatii tiheämpää suunhoitoa.

Argonille ja Riitalle kuuluu myös pelkkää hyvää, samoin Ninolle. Kaikki hevoset ovat nyt talvikengässä hokkeineen, joten meillä pärjätään myös ensiliukkailla!

Ensi perjantaina on vuorossa kaikkien hevosten hieronta ja ensi kuussa sitten eläinlääkärin tekemät raspaukset ja rokotukset. Myös loishäätö on ohjelmassa pakkasten tultua. Madotus tehdään meillä syksyllä näytteiden perusteella sitä tarvitsevalle ja keväällä madotetaan kaikki heisimatojen varalta ilman näytteitä.

Tänä syksynä on ollut hienoja ratsastusilmoja auringonpaisteineen, vaikka ainahan on hyvä sää ratsastaa!