Ronja on seitsemänvuotias australian karjakoira, joka tuli meille reilu vuosi sitten eläkepäivään viettämään. Entisessä elämässään se on ollut tyttäreni Sannan kisakoira, jolla on todella hyviä tuloksia; se on mm.yhden kilpailun päässä Suomen tottelevaisuusvaliosta. Tällaisen koiran kanssa onkin helppo olla.

Ronja on epätyypillinen karjakoiraksi. Se luonteeltaan on kovin kiltti ja herkkä ja jos vahingossa komentaa sitä liian kovalla äänellä, se pelästyy. Ronja rakastaa lapsia ja pallolla leikkimistä. Omien lasteni kanssa se touhuaa mielellään ja on aina valmis lähtemään mukaan ja varsinkin leikkimään rakkaalla pallollaan. Sitä saakin heitellä niin paljon kuin jaksaa! Ronja pitää myös uimisesta ja oli kesällä mukana poikani Miikan kalastusreissuilla. Ainoa harmi näissä reissuissa oli se, että Ronja innokkuudellaan karkotti kalat.

Ronja on aina mukanani tallitöissä ja usein  myös hevosten kanssa maastossa. Kesällä käytin sitä usein hevosen kanssa uimassa läheisessä joessa. Kaikki hevoseni kulkevat sen perässä ja jopa jäävät sitä odottamaan, jos se poikkeaa vaikkapa metsään. Tällä hetkellä kun lumisessa maastossa mennään kovempaa vauhtia hevosen kanssa, jätän Ronjan kotiin - se ei pysy hevosen vauhdissa ja lähtee omia aikojaan kotiin.