Lada pääsi tänään sairastarhasta muiden hevosten joukkoon. On hienoa, että Millihaassa on tarjolla isot laitumet ja paljon liikkumatilaa, mutta sillä on myös kääntöpuolensa koska hevoset lihovat laitumella niin kovin paljon ja saattavat sairastua esim. kaviokuumeeseen, kuten kävi Ladalle.
Tavallisesti, kun hevonen sairastuu, muut hevoset ajavat sen laumasta, koska se on heikoin lenkki ja otollinen saalis pedoille. Nyt Ladan laumaan paluu sujui yllättävän hyvin, Raisa sitä komensi jonkin verran muttei niin paljon kuin kuvittelin.
Jätin kuitenkin vielä sairastarhan paikoilleen ja portin auki varmuuden vuoksi ja sinnehän kaikki muut menivät tutustumaan.
Tänään loimitin ensimmäistä kertaa kesän jälkeen, koska iltapäiväksi on luvattu runsasta sadetta. Vaikka tallin ovi on edelleen auki 24/7 ja hevosilla on sinne vapaa kulku yötä päivää, ne mieluummin seisovat sateessa - eikä edes katoksessa. Nyt on sade jo sen verran kylmää, että selkäjumien ehkäisemiseksi nakkasin loimet päälle. Kukaan hevosista ei tosin sitä arvostanut🤣