Maska tutki puuhakassia illalla ja löysi sieltä mieleisensä huiskan.
Maska on aiemmin pelännyt kassia ja sen sisältöä mutta pikkuhiljaa siedättämällä ollaan päästy tähän asti. Aivan rentona Maska ei kuitenkaan kaikkien välineiden kanssa ollut vieläkään, tosin tällaista puuhailua olen Maskan kanssa tehnyt hyvin hyvin harvakseltaan.
Siedättämisessä on tärkeää myös päästää hevonen pois pelottavasta tilanteesta ja toimia sen mukavuusalueella, jolloin pelko ei saa liikaa valtaa. On edettävä hevosen tahtiin. Esimerkiksi vaikka Maska kävelee maassa olevan pressun yli ja pysähtyy sen päälle sekä talutettuna että ratsastettuna, niin perässäni vetämä pressu oli sille eilen liikaa. Asioihin siedättämisen tarkoitus ei ole lisätä hevosen pelkoa vaan tutustuttaa sitä uusiin juttuihin. Mielestäni tällainen työskentely lisää myös hevosen luottamusta ihmiseen, onhan sen tärkeää tuntea olevansa turvassa ihmisen kanssa vaikka jotain yllättävää ilmenee. Ihmiseen luottava on myös turvallinen hevonen.
Menen aina hevosen ja pelottavan asian väliin ja lähestymme sitä yhdessä tutkien, jolloin hevonen yleensä uskaltaa takaani koskettaa tai nuuskaista vaikkapa nyt äskettäin pihalle tuomaani lumikolaa.
On tärkeää myös huomata hevosen tunteet, jos sitä pelottaa sitä pelottaa eikä se muuksi muutu vaikka sanoo, että "ei siellä mitään ole, tule nyt reippaasti vain". Hevosen pelätessä katson samaan suuntaan sen kanssa kun todetakseni että okei, siellä nyt on mielestäsi jotain mutta ei anneta sen häiritä, me voidaan jatkaa tekemistä rauhassa. Pienen hetken jälkeen voidaankin yleensä jatkaa normaalisti.