Maska on Latvian kylmäverinen, sekoitus zemaitukaa ja jotain muuta kylmäveristä rotua. Se tuli Millihakaan 2,5 vuotta sitten lokakuussa ja oli pienempi kuin olin kuvitellut, ostinhan sen valokuvan perusteella, niinkuin yleensä hevoset ostetaan 😀Jotain siinä kuvassa vetosi minuun ja eläinkommunikoijana tiesin, että tämä hevonen muuttaa ajatukseni hevosista ja niiden kanssa toimimisesta päälaelleen!
Maskan kanssa toimiessa on pitänyt käyttää aivonystyröitä, mielikuvitusta ja opiskella paljon uutta, sillä mikään mitä olen aikaisemmin oppinut ei toiminut tämän hevosen kanssa. Maska on hirvittävän ystävällinen ihmisille, se lähtee mielellään puuhastelemaan ja odottaakin usein portilla tai tulee luokse kutsusta, mutta jostain syystä se ei osaa olla muiden hevosten kanssa vaikka laumassa onkin.
Ihmisen kanssa Maska ilmaisee jännitystään nuolemalla hihaa tai kättä. Hiha saattaa olla aivan litimärkä Maskan jäljiltä. Minulta kesti valitettavan kauan tajuta tämä jännittyneisyyden ilmaiseminen mutta kun tajusin sen, kävi Maskan kanssa toimiminen helpommaksi. Tosin aina tulee jotain uutta opittavaa, joten Maskan kanssa erityisesti on tärkeää tietoinen läsnäolo.
Ratsastuksellisesti se on hyvin herkkä ja miellyttämisenhaluinen, toimii istunnalla ja ajatuksella❤samoin kuin maastakäsin se on nopea oppimaan ja ymmärtämään tehtäviä, tosin se kyllästyy helposti eikä jaksa työskennellä kovin kauan. Puolituntinen työtä tehden on Maskalle sopiva aika. Maska ilmaisee itseänsä välillä aika rajustikin, mutta kun sen kanssa pääsee yhteiselle taajuudelle, sille käy kaikki. Tällä hetkellä itselleni on tärkeää toimia niin Maskan kuin muidenkin hevosten kanssa yhdessä siten, että hevosellakin on hyvä olla minun kanssani.