Ladalla oli varattuna aika Rovaniemen Hevosklinikalle lohjenneen hampaan röntgenkuvausta varten. Lohkeama todettiin meillä tallilla puolivuosittain tehtävässä rutiinihammashoidossa.
Matkat sujuivat hyvin molempiin suuntiin, vaikkaa Ladaa ei olekaan kuljetettu hevostrailerissa sitten 2017, jolloin se saapui Milllihakaan. Lastausta on toki aika ajoin harjoiteltu, mutta autolla ei ole käyty missään.
Röntgenkuvissa ei näkynyt mitään poikkeavaa tai hälyyttävää, joten lohkeamaa seurataan ja Ladan suuta huuhdellaan, jottei rehua kerry ienpusseihin ja aiheuta tulehdusta. Lisäksi eläinlääkäri Heidi poisti kaksi pientä hammasta edestä alhaalta ja puhdisti etuhampaitten hammasvälit laserilla, aivan kuin suuhygienisti tekee ihmisille.
Hevosen hammashuolto tehdään rauhoituksessa ja kuvassa Ladan toimenpiteet ovat jo ohi ja se heräilee pikkuhiljaa. Tuo metallirengas on sen turvan ympärillä siksi että sen pää pysyisi ylhäällä ja hengitystiet avoinna - eikä se nojaisi itseään pakkopilttuun reunaan. Reipas ja urhea Lada ❤