Olen Raija, Millihaan yrittäjä. Tykkään kovasti hevosista ja kaikista eläimistä sekä luonnosta ja luontoyhteydestä. Kotonani minulla on kolme sisäkissaa, jotka ulkoilevat terassille heitä varten rakennetussa isossa, turvallisessa tilassa lähinnä seudulla liikkuvien kettujen ja lähellä olevan vilkkaan autotien takia.
Olen opiskellut hevosalaa monipuolisesti oman kiinnostuksen mukaisesti hevostenhoitajasta ja harrasteohjaajasta lähtien hevostaito-osaajaksi ja hevosavusteisten palvelujen ohjaajaksi sekä nyt viimeisemmäksi hevosavusteisen toiminnallisen oppimisen ohjaajaksi. Lisäksi olen CwC- ja CR I -istuntaopettaja, tosin en ole enää CR-organisaatiossa mukana. Osallistuminen mm. maastakäsittely-, maastaratsastus-, puomi-, irtotyöskentely- ja erilaisille vuorovaikutuskursseille sekä luennoille on rikastuttanut maailmaani kovasti ja tuonut siihen monenlaisia sävyjä ja erilaisia työskentelytapoja hevosten kanssa.
Pidän siitä, että Millihaka on pieni, rauhallinen maalaistalli, missä hevoset voivat elää lajityypillistä elämää ulkoillen paljon kavereidensa kanssa, kesällä laiduntaen ja että talliin pääsee suojaan sinne halutessaan, vaikkei se pihatto olekaan.
Minusta on hyvä kuunnella hevosta ja että se voi suurimmaksi osaksi päättää asioistaan vaikkapa haluaako se päällensä loimen, haluaako satulan vai ratsastushuovan, haluaako se edes tulla luokseni. Haluaisinkin ajatella, että Millihaassa toimitaan hevosen ehdoilla opettaen ihmistä olemaan hevosen kanssa siten, että hevonen mielellään tulee luokse.
Pääosassa on hevonen ❤ ja rakkaus ❤