Vuosi sitten opiskelin Suomen Noitaopiston pilottikurssilla. Opintokokonaisuudessa käsiteltiin mm. vuodenkiertoa, kuvassa olen sytyttänyt ensimmäisen Ostara-kynttilän ikinä. Ostaraa eli pääsiäistä vietetään noita- ja wiccapiireissä noin viikkoa ennen "normaalia" pääsiäistä. Ostara on valon, kevään, uudelleensyntymän ja kasvun juhla. Noitien vuosi koostuu kahdeksasta sapatista, joiden tarkoitus on auttaa ihmistä tuntemaan yhteyttä luonnon kiertokulkuun - Yule, Imbolc, Ostara, Beltaine, Litha, Lughnasadh, Mabon, ja Samhain - ja niillä jokaisella on oma merkityksensä niinkuin suomalaisillakin juhlapyhillä.
Noitaopistossa opin paljon kuusta, kuukierroista ja kuumerkeistä, horoskoopeista, Tarot-korteista, intuitiivisuudesta, omasta voimasta, Noita-haavoista, kristalleista, energioista - unohtuikohan jotain vielä? Asiaa tuli todella paljon ja oli mielenkiintoista kuunnella eri alojen ammattilaisten vetämiä seminaareja, samoin kuin keskustella yhtä innostuneiden ja kannustavien opistelukavereiden kanssa.
Opiskelun innoittamana kävin myös Turussa liikkuessani Iinan kristallipuodissa hankkimassa lisää hoitokristalleja ja muitakin noitatarvikkeita, olin niitä toki jo aikaisemmin hankkinut Iinan verkkokaupasta. En valitettavasti tavannut puodissa Iinaa, joka on Suomen Noitaopiston rehtori, mutta paikalla oli ihana Sini, kuuasiantuntija, jonka luennolle olin osallistunut opistossa. En jatkanut pilottikurssia pitemmälle tällä kertaa mutta opit kantavat vieläkin, kaikkeahan ei tarvitse ottaa käyttöön, vaan vain ne, jotka tuntuvat omilta ja sydämessä oikeilta.
339411160_905746900662403_84772675196252